I 1932 startet brødrene Sigmund og Steinar Helle knivproduksjonen i den gamle smien hjemme på gården i Holmedal i Sogn og Fjordane. Knivene deres ble raskt populære i lokalmiljøet og snart var grunnlaget lagt for for et lite stykke norsk håndverkshistorie. Efterhvert ble markedet i hjembygden for lite, og nye markeder måtte erobres. Steinar Helle pakket ryggsekken full av kniver og syklet over fjellet til Oslo. Der solgte han knivene for 40 øre stykket.
I 1943 kjøpte S&S Helle en treetasjers fabrikkbygning på 500m2 som sto ledig. I 1947 startet fabrikasjon av bordkniver og bestikk med stål fra Jørpeland. Iløpet av siste halvdel av 1970-tallet gikk man over til å satse mer på sportskniver enn bestikk.
Fortsatt den dag i dag foregår mye av produksjonen for hånd.
Filosofien er klar: Håndverksmessig kvalitet ivaretas best av dyktige håndverkere. Fagfolk med stor knivkunnskap setter derfor sin ære i å gjøre hver eneste Hellekniv like unik.
Idag selges det Hellekniver over hele verden, og kjøperne får det samme enten de er profesjonelle jegere, speidere, samlere eller friluftsentusiaster: En kniv som er laget for å tåle de utfordringene som naturen har å by på, og en kniv som kan vare i generasjoner.
Knivblad i trelagsstål med skandinavisk sliping. Dette er eit av våre mest brukte knivblad. Knivbladet er det same som blir nytta i knivmodellen "Eggen".