I 1932 startet brødrene Sigmund og Steinar Helle knivproduksjonen i den gamle smien hjemme på gården i Holmedal i Sogn og Fjordane. Knivene deres ble raskt populære i lokalmiljøet og snart var grunnlaget lagt for for et lite stykke norsk håndverkshistorie. Efterhvert ble markedet i hjembygden for lite, og nye markeder måtte erobres. Steinar Helle pakket ryggsekken full av kniver og syklet over fjellet til Oslo. Der solgte han knivene for 40 øre stykket.
I 1943 kjøpte S&S Helle en treetasjers fabrikkbygning på 500m2 som sto ledig. I 1947 startet fabrikasjon av bordkniver og bestikk med stål fra Jørpeland. Iløpet av siste halvdel av 1970-tallet gikk man over til å satse mer på sportskniver enn bestikk.
Fortsatt den dag i dag foregår mye av produksjonen for hånd.
Filosofien er klar: Håndverksmessig kvalitet ivaretas best av dyktige håndverkere. Fagfolk med stor knivkunnskap setter derfor sin ære i å gjøre hver eneste Hellekniv like unik.
Idag selges det Hellekniver over hele verden, og kjøperne får det samme enten de er profesjonelle jegere, speidere, samlere eller friluftsentusiaster: En kniv som er laget for å tåle de utfordringene som naturen har å by på, og en kniv som kan vare i generasjoner.
Nord-kniven er utvikla for å møte behova som finns i den skandinaviske villmarka. Den har utspring i knivmakar-tradisjonen hjå Helle, men med Nord har vi tatt ting eitt steg vidare. Kniven kombinerer historia vår med korleis vi har utvikla oss som ein ny friluftsgenerasjon. I dag brukar ein ofte kniv på andre måter enn våre forfedre ville ha gjort. Med eit 3,7 mm tjukt og skinande blankt Sandvik 14C28N-knivblad, vil denne kniven ta dei fleste utfordringar på strak arm. Den er framleis tynn nok til å skjere med, og den er sterk nok til å handtere alle dei eventyra du har tenkt deg ut på. Kniven blir levert med ei slire i brunt vegetabilsk lær og oppheng for belte, med snorhol oppe og nede.