Strømeng

På slutten av 1700-tallet startet familien Strømeng med produkson av kniver. Det var i hovedsak lokalbefolkningen i Karasjok, rendriftssamer og jegere som brukte knivene.
Idag ligger årsproduksjonen på 8-9.000 kniver, hvorav en stor andel distribueres rundt til forhandlere i Norge og utlandet.
Bedriften flyttet inn til Karasjok sentrum i 2015 og vil herefter produsere sine egne knivblader.
Stålet skal skjæres til med vannjet, derefter herdes bladene med induksjonsherding. Det vil si at et magnetfelt gir strøm til oppvarming av bladet før det bråkjøles.
Se som Nett Liste
Sorter etter
Vise elementer per side

Strømeng KS+3 dobbelkniv 8"+3,5"

Lager: 3

Den ekte samekniven...
Strømengfamiliens forfedre brakte smedyrket til Karasjok på 1700- tallet. Siden har familien ført håndverkstradisjonene i arv fra generasjon til generasjon. I dag er Knivsmed Strømeng en av få bedrifter som produserer kniver for dagens samer. Sameknivene fra knivsmed Strømeng leveres i flere størrelser. For samene i nord er kniven et universalredskap. For deg kan kniven bli din beste turvenn gjennom mange, mange år.
Her er nyttige tips til deg og ditt uteliv med Samekniven.
*Bladet nærmest skaftet brukes hovedsakelig til grovarbeid.
*Den midtre delen av bladet brukes særlig til presisjonshogging i tre og bein eller andre arbeidsoperasjoner som krever kraft og presisjon. Ved hugging plasseres en eller to fingre bak beslaget, dette for å forskyve kraften framover (vektstangsprinsippet). Bruk ikke hele armen i slaget under hugging, kun håndleddet - Dermed oppnår du bedre kontroll på hvor du hugger.
*Er det behov for større kraft til hugging av ved og kvister, kløyving av margebein og annet, så brukes den ytre delen av bladet. Utnytt knivens tyngde og svingkraft med korte knappe hugg.
*Den ytre delen av bladet brukes også til finarbeid. Ved slakting og partering er det særlig denne delen av kniven som benyttes. Også til sløying og filetering av fisk.
Vedlikehold av Samekniven
Samekniven fra knivsmed Strømeng kan brukes i generasjoner. For å ha full glede av kniven i mange år, anbefaler vi deg å følge noen enkle råd:
*Når kniven skal ut av sliren, klemmer du inn sliren øverst på flatsiden. Da hindrer du at sliren blir oppskåret.
*Samekniven produseres som oftest med blad av karbonstål og skaft av bjørk. Vask derfor aldri kniven i oppvaskmaskin.
*Er kniven blitt våt eller fuktig etter bruk, tørk godt av bladet før kniven settes tilbake i sliren. Slik unngår du rust. Bladet oljes før lengre tids lagring. Vi anbefaler at du benytter våpenolje, multifunksjonsolje (CRC 5-56, WD40 eller lignende.) Alle våre knivblad har rett egg, slik at du enkelt kan slipe opp kniven selv. For å slipe kniven kan du benytte sakteroterende slipestein, skjerpestål, bryne, diamantbryne etc.
*Vårt varemerke - reinsdyrhodet, er garanti for knivens kvalitet. Messingklips med "flagg" på slira. Se opp for etterligninger.
kr 2 095,00

Strømeng samekniv 5" karbon

Lager: 1

kr 1 295,00

Strømeng samekniv 7"

Lager: 1

Den ekte samekniven...
Strømengfamiliens forfedre brakte smedyrket til Karasjok på 1700- tallet. Siden har familien ført håndverkstradisjonene i arv fra generasjon til generasjon. I dag er Knivsmed Strømeng en av få bedrifter som produserer kniver for dagens samer. Sameknivene fra knivsmed Strømeng leveres i flere størrelser. For samene i nord er kniven et universalredskap. For deg kan kniven bli din beste turvenn gjennom mange, mange år.
Her er nyttige tips til deg og ditt uteliv med Samekniven.
*Bladet nærmest skaftet brukes hovedsakelig til grovarbeid.
*Den midtre delen av bladet brukes særlig til presisjonshogging i tre og bein eller andre arbeidsoperasjoner som krever kraft og presisjon. Ved hugging plasseres en eller to fingre bak beslaget, dette for å forskyve kraften framover (vektstangsprinsippet). Bruk ikke hele armen i slaget under hugging, kun håndleddet - Dermed oppnår du bedre kontroll på hvor du hugger.
*Er det behov for større kraft til hugging av ved og kvister, kløyving av margebein og annet, så brukes den ytre delen av bladet. Utnytt knivens tyngde og svingkraft med korte knappe hugg.
*Den ytre delen av bladet brukes også til finarbeid. Ved slakting og partering er det særlig denne delen av kniven som benyttes. Også til sløying og filetering av fisk.
Vedlikehold av Samekniven
Samekniven fra knivsmed Strømeng kan brukes i generasjoner. For å ha full glede av kniven i mange år, anbefaler vi deg å følge noen enkle råd:
*Når kniven skal ut av sliren, klemmer du inn sliren øverst på flatsiden. Da hindrer du at sliren blir oppskåret.
*Samekniven produseres som oftest med blad av karbonstål og skaft av bjørk. Vask derfor aldri kniven i oppvaskmaskin.
*Er kniven blitt våt eller fuktig etter bruk, tørk godt av bladet før kniven settes tilbake i sliren. Slik unngår du rust. Bladet oljes før lengre tids lagring. Vi anbefaler at du benytter våpenolje, multifunksjonsolje (CRC 5-56, WD40 eller lignende.) Alle våre knivblad har rett egg, slik at du enkelt kan slipe opp kniven selv. For å slipe kniven kan du benytte sakteroterende slipestein, skjerpestål, bryne, diamantbryne etc.
*Vårt varemerke - reinsdyrhodet, er garanti for knivens kvalitet. Messingklips med "flagg" på slira. Se opp for etterligninger.
kr 1 295,00

Strømeng samekniv 8"

Lager: 1

Den ekte samekniven...
Strømengfamiliens forfedre brakte smedyrket til Karasjok på 1700- tallet. Siden har familien ført håndverkstradisjonene i arv fra generasjon til generasjon. I dag er Knivsmed Strømeng en av få bedrifter som produserer kniver for dagens samer. Sameknivene fra knivsmed Strømeng leveres i flere størrelser. For samene i nord er kniven et universalredskap. For deg kan kniven bli din beste turvenn gjennom mange, mange år.
Her er nyttige tips til deg og ditt uteliv med Samekniven.
*Bladet nærmest skaftet brukes hovedsakelig til grovarbeid.
*Den midtre delen av bladet brukes særlig til presisjonshogging i tre og bein eller andre arbeidsoperasjoner som krever kraft og presisjon. Ved hugging plasseres en eller to fingre bak beslaget, dette for å forskyve kraften framover (vektstangsprinsippet). Bruk ikke hele armen i slaget under hugging, kun håndleddet - Dermed oppnår du bedre kontroll på hvor du hugger.
*Er det behov for større kraft til hugging av ved og kvister, kløyving av margebein og annet, så brukes den ytre delen av bladet. Utnytt knivens tyngde og svingkraft med korte knappe hugg.
*Den ytre delen av bladet brukes også til finarbeid. Ved slakting og partering er det særlig denne delen av kniven som benyttes. Også til sløying og filetering av fisk.
Vedlikehold av Samekniven
Samekniven fra knivsmed Strømeng kan brukes i generasjoner. For å ha full glede av kniven i mange år, anbefaler vi deg å følge noen enkle råd:
*Når kniven skal ut av sliren, klemmer du inn sliren øverst på flatsiden. Da hindrer du at sliren blir oppskåret.
*Samekniven produseres som oftest med blad av karbonstål og skaft av bjørk. Vask derfor aldri kniven i oppvaskmaskin.
*Er kniven blitt våt eller fuktig etter bruk, tørk godt av bladet før kniven settes tilbake i sliren. Slik unngår du rust. Bladet oljes før lengre tids lagring. Vi anbefaler at du benytter våpenolje, multifunksjonsolje (CRC 5-56, WD40 eller lignende.) Alle våre knivblad har rett egg, slik at du enkelt kan slipe opp kniven selv. For å slipe kniven kan du benytte sakteroterende slipestein, skjerpestål, bryne, diamantbryne etc.
*Vårt varemerke - reinsdyrhodet, er garanti for knivens kvalitet. Messingklips med "flagg" på slira. Se opp for etterligninger.
kr 1 390,00

Strømeng samekniv 8" m/fingervern

Lager: 2

Spesielt utviklet til Forsvarets behov for universalredskap for sine jegertropper.
Med denne kniven vant Knivsmed Strømeng en anbudskonkurranse med mange store knivprodusenter i Europa.
Den ekte samekniven...
Strømengfamiliens forfedre brakte smedyrket til Karasjok på 1700- tallet. Siden har familien ført håndverkstradisjonene i arv fra generasjon til generasjon. I dag er Knivsmed Strømeng en av få bedrifter som produserer kniver for dagens samer. Sameknivene fra knivsmed Strømeng leveres i flere størrelser. For samene i nord er kniven et universalredskap. For deg kan kniven bli din beste turvenn gjennom mange, mange år.
Her er nyttige tips til deg og ditt uteliv med Samekniven.
*Bladet nærmest skaftet brukes hovedsakelig til grovarbeid.
*Den midtre delen av bladet brukes særlig til presisjonshogging i tre og bein eller andre arbeidsoperasjoner som krever kraft og presisjon. Ved hugging plasseres en eller to fingre bak beslaget, dette for å forskyve kraften framover (vektstangsprinsippet). Bruk ikke hele armen i slaget under hugging, kun håndleddet - Dermed oppnår du bedre kontroll på hvor du hugger.
*Er det behov for større kraft til hugging av ved og kvister, kløyving av margebein og annet, så brukes den ytre delen av bladet. Utnytt knivens tyngde og svingkraft med korte knappe hugg.
*Den ytre delen av bladet brukes også til finarbeid. Ved slakting og partering er det særlig denne delen av kniven som benyttes. Også til sløying og filetering av fisk.
Vedlikehold av Samekniven
Samekniven fra knivsmed Strømeng kan brukes i generasjoner. For å ha full glede av kniven i mange år, anbefaler vi deg å følge noen enkle råd:
*Når kniven skal ut av sliren, klemmer du inn sliren øverst på flatsiden. Da hindrer du at sliren blir oppskåret.
*Samekniven produseres som oftest med blad av karbonstål og skaft av bjørk. Vask derfor aldri kniven i oppvaskmaskin.
*Er kniven blitt våt eller fuktig etter bruk, tørk godt av bladet før kniven settes tilbake i sliren. Slik unngår du rust. Bladet oljes før lengre tids lagring. Vi anbefaler at du benytter våpenolje, multifunksjonsolje (CRC 5-56, WD40 eller lignende.) Alle våre knivblad har rett egg, slik at du enkelt kan slipe opp kniven selv. For å slipe kniven kan du benytte sakteroterende slipestein, skjerpestål, bryne, diamantbryne etc.
*Vårt varemerke - reinsdyrhodet, er garanti for knivens kvalitet. Messingklips med "flagg" på slira. Se opp for etterligninger.
kr 2 050,00

Strømeng samekniv 8" Old Fashion

Lager: 2

kr 1 795,00

Strømeng samekniv 9"

Lager: 2

Den ekte samekniven...
Strømengfamiliens forfedre brakte smedyrket til Karasjok på 1700- tallet. Siden har familien ført håndverkstradisjonene i arv fra generasjon til generasjon. I dag er Knivsmed Strømeng en av få bedrifter som produserer kniver for dagens samer. Sameknivene fra knivsmed Strømeng leveres i flere størrelser. For samene i nord er kniven et universalredskap. For deg kan kniven bli din beste turvenn gjennom mange, mange år.
Her er nyttige tips til deg og ditt uteliv med Samekniven.
*Bladet nærmest skaftet brukes hovedsakelig til grovarbeid.
*Den midtre delen av bladet brukes særlig til presisjonshogging i tre og bein eller andre arbeidsoperasjoner som krever kraft og presisjon. Ved hugging plasseres en eller to fingre bak beslaget, dette for å forskyve kraften framover (vektstangsprinsippet). Bruk ikke hele armen i slaget under hugging, kun håndleddet - Dermed oppnår du bedre kontroll på hvor du hugger.
*Er det behov for større kraft til hugging av ved og kvister, kløyving av margebein og annet, så brukes den ytre delen av bladet. Utnytt knivens tyngde og svingkraft med korte knappe hugg.
*Den ytre delen av bladet brukes også til finarbeid. Ved slakting og partering er det særlig denne delen av kniven som benyttes. Også til sløying og filetering av fisk.
Vedlikehold av Samekniven
Samekniven fra knivsmed Strømeng kan brukes i generasjoner. For å ha full glede av kniven i mange år, anbefaler vi deg å følge noen enkle råd:
*Når kniven skal ut av sliren, klemmer du inn sliren øverst på flatsiden. Da hindrer du at sliren blir oppskåret.
*Samekniven produseres som oftest med blad av karbonstål og skaft av bjørk. Vask derfor aldri kniven i oppvaskmaskin.
*Er kniven blitt våt eller fuktig etter bruk, tørk godt av bladet før kniven settes tilbake i sliren. Slik unngår du rust. Bladet oljes før lengre tids lagring. Vi anbefaler at du benytter våpenolje, multifunksjonsolje (CRC 5-56, WD40 eller lignende.) Alle våre knivblad har rett egg, slik at du enkelt kan slipe opp kniven selv. For å slipe kniven kan du benytte sakteroterende slipestein, skjerpestål, bryne, diamantbryne etc.
*Vårt varemerke - reinsdyrhodet, er garanti for knivens kvalitet. Messingklips med "flagg" på slira. Se opp for etterligninger.
kr 1 390,00

Strømeng samekniv 9" Old Fashion

Lager: 1

kr 1 850,00

Strømeng samekniv/Buhkku

Lager: 1

Den ekte samekniven...
Strømengfamiliens forfedre brakte smedyrket til Karasjok på 1700- tallet. Siden har familien ført håndverkstradisjonene i arv fra generasjon til generasjon. I dag er Knivsmed Strømeng en av få bedrifter som produserer kniver for dagens samer. Sameknivene fra knivsmed Strømeng leveres i flere størrelser. For samene i nord er kniven et universalredskap. For deg kan kniven bli din beste turvenn gjennom mange, mange år.
Her er nyttige tips til deg og ditt uteliv med Samekniven.
*Bladet nærmest skaftet brukes hovedsakelig til grovarbeid.
*Den midtre delen av bladet brukes særlig til presisjonshogging i tre og bein eller andre arbeidsoperasjoner som krever kraft og presisjon. Ved hugging plasseres en eller to fingre bak beslaget, dette for å forskyve kraften framover (vektstangsprinsippet). Bruk ikke hele armen i slaget under hugging, kun håndleddet - Dermed oppnår du bedre kontroll på hvor du hugger.
*Er det behov for større kraft til hugging av ved og kvister, kløyving av margebein og annet, så brukes den ytre delen av bladet. Utnytt knivens tyngde og svingkraft med korte knappe hugg.
*Den ytre delen av bladet brukes også til finarbeid. Ved slakting og partering er det særlig denne delen av kniven som benyttes. Også til sløying og filetering av fisk.
Vedlikehold av Samekniven
Samekniven fra knivsmed Strømeng kan brukes i generasjoner. For å ha full glede av kniven i mange år, anbefaler vi deg å følge noen enkle råd:
*Når kniven skal ut av sliren, klemmer du inn sliren øverst på flatsiden. Da hindrer du at sliren blir oppskåret.
*Samekniven produseres som oftest med blad av karbonstål og skaft av bjørk. Vask derfor aldri kniven i oppvaskmaskin.
*Er kniven blitt våt eller fuktig etter bruk, tørk godt av bladet før kniven settes tilbake i sliren. Slik unngår du rust. Bladet oljes før lengre tids lagring. Vi anbefaler at du benytter våpenolje, multifunksjonsolje (CRC 5-56, WD40 eller lignende.) Alle våre knivblad har rett egg, slik at du enkelt kan slipe opp kniven selv. For å slipe kniven kan du benytte sakteroterende slipestein, skjerpestål, bryne, diamantbryne etc.
*Vårt varemerke - reinsdyrhodet, er garanti for knivens kvalitet. Messingklips med "flagg" på slira. Se opp for etterligninger.
kr 1 750,00